Εδώ και έξι χρόνια το «ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» βραβεύει μαθητές με την δράση «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ»

Το ζαχαροπλαστείο “ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ” από χρόνια βρίσκεται δίπλα σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας στα πλαίσια δράσης με την επωνυμία “ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ”.

φοτοΕπιβραβεύονται πρωτοβουλίες μαθητών – εκπαιδευτικών πανελλήνιας εμβέλειας ή ευρύτερες. Η έναρξη έγινε πριν από έξι χρόνια με τον μαθητή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κριστιάν Γιαννακίεβ, ο οποίος σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την αρχαία ελληνική γλώσσα πρώτευσε με επίδοση 19 και 99 / 100. Διοργανώθηκε εκδήλωση στο Εκκλησιαστικό Λύκειο παρουσία του συνόλου εκπαιδευτικών – μαθητών.

Οι ιδρυτές του ζαχαροπλαστείου κ. Γιώργος Τολμίδης – Στέλιος Αρσενίου απένειμαν στον Κριστιάν Γιαννακίεβ την προτομή του Δημόκριτου, έπαινο και γλυκά σε όλους. Είχε σηματοδοτηθεί η έναρξη της δράσης “ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ”.

Το 2ο ΕΠΑΛ τα επόμενα χρόνια είχε να επιδείξει κάτι μοναδικό. Στη γραφιστική, οι μαθητές καθοδηγούμενοι απο την κ. Αντιγόνη Σαράφη απέσπασαν δυο διακρίσεις πανευρωπαϊκής ακτινοβολίας. Δυστυχώς, στη συνέχεια, στα πλαίσια της διαθεσιμότητας, η κ. Αντιγόνη Σαράφη βρέθηκε εκτός αιθουσών διδασκαλίας.

Το 2ο Γυμνάσιο αμέσως μετά. Σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα: “Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου” με τη συγκρότηση μικρής διάρκειας κινηματογραφικών στιγμών (DVD) γύρω απο την παλιά μας πόλη σε τρεις παρακαλώ γλώσσες, κατέλαβε την τρίτη θέση. Η γιορτή για την επιτυχία έγινε στο γραφείο του Γυμνασιάρχη κ. Νταουτίδη, με μια σοκολάτα….ανάλογη των στιγμών.

Τρεις πανελλήνιες διακρίσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια στη γαλλική γλώσσα απο το Γ’ Γυμνάσιο Ξάνθης. Να κλείσεις τα μάτια; Δεν γίνεται, όσο και να προσπαθείς.

Την ίδια εποχή, βραβεύεται στη Σλοβενία η μαθήτρια της Β΄τάξης απο το Γυμνάσιο της Σμίνθης Αχμετσίκ Αϊσέ σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: “Εθνικές Ενδυμασίες και παραδοσιακοί χοροί του λαού μας”. Η γιορτή με τις απονομές, τα έπαθλα που εκτός απο γλυκά ήταν και ποιητικές συλλογές των ποιητών μας κκ. Θανάση Μουσόπουλου – Γιώργου Κωτούλα έγινε στην αυλή του σχολείου.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης πέρυσι, επέδειξε στιγμές εκπαιδευτικού μεγαλείου. Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο UNISEF Ε’ – ΣΤ’ τάξεων, εκπαιδευτικού έτους 2012 – 2013. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, προπαραμονή της ημέρας των Χριστουγέννων, γιορτάστηκε η επιτυχία. Τα παιδιά, έμαθαν να κάνουν τη σοκολάτα της αρεσκείας τους, αντάλλαξαν με τον εκπρόσωπο του ζαχαροπλαστείου Στέλιο Αρσενίου, μαθητή του Σχολείου το 1963, δώρα. Μοναδικές στιγμές.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η μαθήτρια Ζωή Τσαγγαλίδου, των εκπαιδευτηρίων “ΑΞΙΟΝ” εκπροσωπεί τη χώρα στο Ταλίν της Εσθονίας με συμμαθητές της απο άλλες πόλεις της πατρίδας μας, στα φυσικομαθηματικά. Καθένας έφερε απο την ιδιαίτερη πατρίδα του, κάτι χαρακτηριστικό.Η Ζωή, είχε μαζί της καριόκες της επιχείρησης.

Καλοκαίρι τρέχοντος έτους. Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, το 2ο ΕΠΑΛ, γιορτάζει στην αυλή του σχολείου με σαμπάνιες, γλυκά, ζητοκραυγές, επιφωνήματα, την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου μεταξύ των Λυκείων – Γυμνασίων της πατρίδας μας.

Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Γιορτή στο 1ο Λύκειο Ξάνθης. Ο λόγος; Ο μαθητής του σχολείου Γαβριήλ Αθανασίου σε διεθνή διαγωνισμό σκηνοθεσίας, αποσπά βραβείο κοινού για μικρής διάρκειας σκηνοθεσία του με θέμα το τριαντάφυλλο. Βρεθήκαμε εκεί.  Να σφίξουμε το χέρι μαθητών – εκπαιδευτικών. Σε μια πατρίδα που αντιστέκεται. Μέσα απο μαστιγωτές και συμπληγάδες.

Η εκπαίδευση γράφει ιστορία με γράμματα χρυσά.
Η μεταποίηση συμπαραστέκεται. Συμβολικά ίσως. Έμπρακτα πάραυτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω εξίσωση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.