“Γλυκιά” τιμή για τους Ολυμπιονίκες της Ξάνθης – Παυλακάκης και Κόφφα μιλούν για τις στιγμές δόξας

Για τις στιγμές δόξας που έζησαν κατά τη διάρκεια της ενεργούς αθλητικής τους ζωής μίλησαν οι Άγγελος Παυλακάκης και Κατερίνα Κόφφα, που βρέθηκαν στην Ξάνθη στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης και τιμήθηκαν σε μια λιτή τελετή που διοργάνωσε το Ζαχαροπλαστείο “Το Κάτι Άλλο” το βράδυ της Πέμπτης.
Όπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιονίκης Άγγελος Παυλακάκης, έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη και κάθε τόσο επισκέπτεται την περιοχή μαζί με τη σύζυγό του και επίσης Ολυμπιονίκη Κατερίνα Κόφφα, που μπορεί να κατάγεται από την Καρδίτσα ωστόσο όπως δηλώνει η ίδια αγαπά την πόλη σαν να είχε μεγαλώσει εδώ.

Το ζευγάρι των αθλητών, που έχει αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την ενεργό δράση, διατηρεί πανευρωπαϊκά ρεκόρ τα οποία επί σειρά ετών δεν έχουν καταρριφθεί, και δηλώνουν ιδιαίτερα συγκινημένοι για αυτό ελπίζοντας ωστόσο πως τα τρία παιδιά που έχουν αποκτήσει θα είναι αυτά που μια μέρα θα ξεπεράσουν τις δικές τους επιδόσεις.

Από τη μεριά του ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Ζαχαροπλαστείου “Το Κάτι Άλλο” κ. Στέλιος Αρσενίου, πριν προχωρήσει στην απονομή των βραβείων που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για τους δύο αθλητές, εξήγησε πως “δεν ήσασταν μόνο σπουδαίοι αθλητές, αλλά με τη στάση σας απέναντι στη ζωή διδάξατεκαι συνεχίζετε να διδάσκετε ήθος. Αυτό που εάν το βρει η πατρίδα μας θα βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Σας δίνουμε σήμερα μια περγαμηνή στην οποία είναι γραμμένα τα λόγια με τα οποία ο Πίνδαρος, ο υμνητής των αγώνων στην αρχαιότητα, υμνούσε του πρώτους των πρώτων όχι μόνο στον στίβο, αλλά και στη ζωή και στον χαρακτήρα. Στη συνείδηση τη δική μας είστε ολυμπιονίκες και θα είστε για πάντα ολυμπιονίκες”.

Απλησίαστα τα ρεκόρ
Από το 1996 το ρεκόρ στα 200 μέτρα που πέτυχε η Κατερίνα Κόφφα στο Παρίσι δεν έχει καταρριφθεί ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το ρεκόρ του Άγγελου Παυλακάκι από το 1997.

“Είναι πολύ μεγάλη τιμή που μερικά χρόνια αφότου έχουμε σταματήσει τον πρωταθλητισμό και εγώ και η σύζυγός μου, εγώ σταμάτησα το 2010 ενώ η σύζυγός μου το 2004, οι φίλοι μας, γιατί οι άνθρωποι του Κάτι Άλλο δεν είναι απλά ότι είμαστε συνεργάτες, ότι είμαστε οι πελάτες τους, είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια, κάνουν σήμερα αυτή την έκπληξη για εμάς” αναφέρει ο κ. Παυλακάκης, προσθέτοντας πως “γνωριστήκαμε προ δεκαετίας, όταν είχαμε διακρίσεις, έρχονταν στο σπίτι μας για να μας δώσουν συγχαρητήρια με όλη τους την καρδιά το αισθανθήκαμε αυτό και για αυτό έχουμε μια ζεστή και εγκάρδια φιλιά μέχρι και σήμερα. Μας συγκινεί ακόμη πιο πολύ το ότι κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ξάνθη και φροντίζουμε να είναι αυτό στις Γιορτές Παλιάς Πόλης που είναι πιο λαμπερή και φωτεινή η Ξάνθη, αυτή η φιλία όχι απλά επιβεβαιώνεται αλλά αναθερμαίνεται. Κάθε φορά έχουμε και μια έκπληξη. Ευχαριστούμε πολύ, είμαστε περήφανοι που είμαστε Ξανθιώτες, γιατί και η Κατερίνα παρότι κατάγεται από την Καρδίτσα την Ξάνθη την έχει αγαπήσει σαν σπίτι της, δηλαδή ερχόμαστε και όταν είναι να φύγουμε η Κατερίνα στεναχωριέται περισσότερο και από μένα”.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως τονίζει, κάθε φορά που επισκέπτεται την γενέτηρά του συναισθήματα συγκίνησης τον πλημμυρίζουν τόσο για τα παιδικά του χρόνια όσο και για τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό, ευχόμενος η πόλη να συνεχίζει να βγάζει Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές.

“Εκτός από συγγενείς και φίλους κάθε φορά που έρχομαι εδώ βλέπω τα σχολεία μου, το στάδιο που πρωτοξεκίνησα. Είναι πολύ συγκινητικές στιγμές και είναι πολύ συγκινητικό όταν μέσα από αυτή τη ζεστασιά των φίλων και των ανθρώπων που σε αγαπάνε σε κάνουν να μην έχεις λόγια να πεις τίποτε άλλο πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτός ο τόπος μας γέννησε, μας μεγαλούργησε, μας μεγάλωσε μας δόξασε και εμείς απλά του δώσαμε ένα κομματάκι πίσω για να επιστρέψουμε λίγη χαρά σε αυτούς που μας αγάπησαν. Το ήθος που έχουν οι Ξανθιώτες το οποίο πήραμε και εμείς και είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Μεγάλες επιδόσεις μπορεί να υπάρχουν πολλές σε αθλητές. Εμείς θέλουμε να είμαστε μεγάλοι αθλητές που θα θυμάται ο κόσμος και θα χειροκροτεί. Παρ’ όλες τις δυσκολίες λόγω των συνθηκών ή του ότι είμαστε απομακρυσμένοι από τα μεγάλα αστικά κέντρα εύχομαι η Ξάνθη να βγάλει και άλλους Ολυμπιονίκες όχι μόνο στον στίβο αλλά σε όλα τα αθλήματα”. Από τη μεριά της η Κατερίνα Κόφφα, δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένη για την τιμή που της έγινε μέσω της βράβευσης, ενώ όπως εξηγεί ο χώρος του αθλητισμού έχει δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, το οποίο κατά την ίδια αποδίδεται στο ότι “ήταν κάτι που μπορούσαν πιο εύκολα να χτυπήσουν ο αθλητισμός”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω εξίσωση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.